Information om din ansökan

Senast den 1 februari gör du ditt gymnasieval via webben. Du som kommer från grundskolan och introduktionsprogrammet får inloggningsuppgifter av din studie- och yrkesvägledare. Du som inte har möjlighet att göra din ansökan via webben kan istället använda en vanlig ansökningsblankett. Läs mer om hur du går tillväga under rubriken ”Hur ansöker jag”.

I början av april får du ett preliminärt besked av din studie- och yrkesvägledare, eller via webben hur du ligger till för det program du sökt. Du har därefter, och fram till 1 maj, möjlighet att göra ett omval i samråd med din studie- och yrkesvägledare. Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du vill göra ett omval. Alla val som kommer in efter omvalsperiodens slut betraktas som sena och antagning sker då i mån av plats när alla elever som sökt i tid fått plats. I början av juli kan du se din slutliga antagning genom att logga in i på webben. Du ska svara på din ansökan genom att logga in på webben. Från augusti och till ca två veckor efter skolstart pågår reservantagning för dig som inte kommit in på ditt förstahandsval.

Kom ihåg att de preliminära siffrorna som presenteras i april utgår från höstterminsbetyget och mycket kan förändras till den slutliga antagningen som görs på ditt slutbetyg. Det är vanligt att meritvärdet för sökt program höjs något.

Har du frågor eller funderingar tar du i första hand kontakt med din studie- och yrkesvägledare eller maila till info@antagningjamtland.se